Beursstrategie voor vakbeurzen

Beursstrategie voor vakbeurzen

Een beursdeelname vraagt een flinke investering waarbij je alles op alles zet om zeker het dubbele eruit terug te krijgen. Je collega’s een beurstraining laten volgen is sowieso verstandig, maar dat alleen is niet genoeg. Het succes zit hem niet alléén in de medewerkers die op de stand gaan staan.

 

Strategische keuzes

Ik merk dat een groot deel van het resultaat voortkomt uit de strategische keuzes die vooraf zijn gemaakt. En dat wanneer het resultaat van de deelname tegenvalt, er verschillende besluiten vooraf niet zijn genomen. Met als gevolg dat de beurs meer als kostenpost wordt gezien dan als een effectieve leadgenerator. Dat is eeuwig zonde, want de vakbeurs is een van de weinige momenten waarop je zóveel potentiële klanten ‘zomaar’ tegen het lijf loopt. 

 

Oké, even praktisch

  • In tegenstelling tot een beurstraining is het zaak dat je je beursstrategie zo vroeg mogelijk klaar hebt.
  • Voor bedrijven en standhouders: we kunnen de strategie voor je bedrijf 1:1 opzetten. Zo zorg je ervoor dat je niks over het hoofd ziet. 
  • Voor beursorganisatoren: een webinar voor alle exposanten is ook mogelijk. De exposanten horen tijdens het webinar welke 3 stappen cruciaal zijn voor het welslagen van hun deelname. 

 

Ervaring webinar beursstrategie

“Cecile heeft een webinar rondom beursstrategie gegeven aan bijna 50 leden van de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisondernemers). De leden bereiden zich voor op een deelname aan de Vakantiebeurs in Jaarbeurs. Vakantiebeurs Bijzondere Reizen en het Verre Reizen Event. Cecile heeft bruikbare tips en leeft zich prima in het vak van reisorganisator in. Met veel enthousiasme wordt het hele proces bekeken en er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Veel eye-openers voor de leden en na afloop wordt een prima kans geboden voor verdere verdieping van de materie. Nu is aan de leden het geleerde in de praktijk te brengen!”

Michel Lancée (bestuurslid VvKR)

 

Ervaring van een beursorganisatie

“Vanuit Sooner Events werk ik als beursorganisator. Ik vind het belangrijk dat onze exposanten (veelal opleiders en hulpmiddelenleveranciers) tevreden zijn over onze beurzen en ervaren dat ze er veel aan hebben, zodat ze het jaar erop zich opnieuw inschrijven. 

Voor het 10-jarig bestaan van de vakbeurs wilde ik onze exposanten een cadeau geven. Ik dacht: wat nou als ik dat koppel aan een beurstraining? Daarvoor heb ik Cecile Keller gevraagd. We hebben even gebrainstormd over de precieze vorm en kwamen uit op een beursconsult. In eerste instantie wilde ik 10 beursconsulten weggeven aan exposanten. 

Het pakte allemaal verrassend goed uit. Ik ontving enthousiaste reacties van exposanten die bij Cecile een beursconsult hebben geboekt. Het maakte duidelijk het een en ander los, want een deel van hen heeft zelfs nog extra sessies bij haar geregeld. Vanwege het succes heb ik besloten om de actie te verlengen, zodat meer standhouders hun beursstrategie met haar konden doornemen.”

Anouk Swieters, beursorganisator    

 

Kies je voor een beurstraining, of liever een beursstrategie? Achterhaal in een gratis gesprek wat je het meest oplevert. 

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek