Webteksten laten schrijven

Je ideale klant aantrekken. Hoe gebruik jij taal daarbij?

 

Je runt je bedrijf. Je weet wat je doet. En hoe dat allemaal heet. Dat staat ook allemaal netjes op je website geschreven. Bezoekers heb je ook al. Maar hoe worden zij klant? Een tekstschrijver of copywriter helpt je erbij. Neem contact op.

 

Klanten werven

Oude klanten opgebeld? Een congres of businessclub bezocht? Of heb je met je bedrijf op een beurs gestaan? Al die mensen die je spreekt, gaan op je site kijken. Wat zien ze dan? Welke indruk krijgen ze daar? En is dat de indruk die je bij hen wil achterlaten? Welke boodschap spat ervan af? Eentje die je bewust communiceerde? Of eentje die er per ongeluk doorheen schijnt?

 

Overtuigen met tekst

Typen an sich is makkelijk. Maar hoe breng je je boodschap over aan je je potentiële klant? Hoe schrijf je je teksten zó dat je doelgroep denkt ‘hier moet ik zijn’? Hoe geef je je ideale klant het gevoel van ‘hé, bij dit bedrijf ben ik aan het juiste adres’?

Een tekstschrijver/copywriter doet er werkelijk alles aan om te zorgen dat je doelgroep zich aangesproken voelt en overtuigd raakt van je verhaal.

 

Doelgroep aantrekken

Wanneer je met iemand face-2-face praat, kun je steeds inspelen op wat de ander vertelt en het gesprek vervolgens de juiste kant op sturen. Op je website, LinkedInprofiel of in je advertentie ontbreken al die communicatie-mogelijkheden. Logisch dat je met je webtekst in één keer de juiste boodschap voor de bühne wilt gooien. En trouwens, je concurrent doet dat ook.

 

Eén kans

Dus… Het moment dat een potentiële klant op je website kijkt, is een contactmoment met maar één kans. Dan wil je dat het een schot in de roos is. Je wilt dat het meteen raak is. In ieder geval bij je ideale klant.

 

Zo’n schot in de roos vraagt om een aanpak. Een plan. Op zijn minst een inschatting van hoe je je boodschap het beste aanvliegt. Hierover doorpraten?