SEO-teksten

SEO-teksten laten schrijven door een copywriter

 

Hoe voorkom je dat je bedrijf helemaal onderaan bungelt? Op pagina 10? Hoe schrijf je voor mensen, terwijl de robots van Google en andere zoekmachines je een duwtje in de rug geven in de zoekresultaten? Oplossing: gebruik de principes van SEO.

 

 

Hoger in Google

Door regelmatig aan SEO, oftewel search engine optimization (en in Normaal Nederlands: zoekmachineoptimalisatie) te doen, zorg je ervoor dat je zo goed mogelijk gevonden wordt op internet. Naast technische aspecten en linkbuilding is kwalitatief goede content essentieel voor het ‘beter gevonden worden’.

 

 

Zoekwoorden

De juiste zoekwoordcombinaties vormen de basis voor niet alleen een Google-vriendelijke tekst, maar juist ook voor communicatie die is afgestemd op de bezoeker.

 

Met het selecteren van zoekwoorden kun je zelfs een beetje filteren door wie je gevonden wilt worden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je goed op het netvlies hebt op welke mensen je je richt en vooral wat hun vraag of behoefte is. Je wil natuurlijk vooral vindbaar zijn voor je ideale klanten.

 

 

SEO-teksten die converteren

Maar met beter vindbaar zijn alleen, ben je er nog niet. Al weet je 180 miljoen bezoekers naar je website te leiden, ze moeten er natuurlijk wel iets doen:

  • Je podcast downloaden
  • Aanmelden voor je nieuwsbrief
  • Een offerte aanvragen
  • De telefoon pakken om een intake te plannen
  • Je online cursus bestellen

 

Een stap zetten in het aankoopproces

Het liefst zien we natuurlijk een van de laatste 3 punten: zeer geïnteresseerd zijn in je aanbod en (het aller- allerliefst) daadwerkelijk een of meerdere diensten afnemen. Maar in veel situaties heeft de bezoeker het eerst nodig om je wat beter te leren kennen. Een mooie stap is dan al dat hij of zij een gratis weggever downloadt of zich abonneert op je mailing.

Converteren

De bezoeker concreet iets laten doen wat hem of haar verder helpt in het aankoopproces noemen we conversie. Maar… iemand die op je site aan het rondneuzen is, gaat niet zomaar even je give-away downloaden of zich aanmelden voor je webinar. En hij of zij gaat al zeker niet zomaar klant worden. Daar is wel iets voor nodig…

 

 

Wervende webteksten

Om een bezoeker te helpen klant te worden of iets (gratis) af te laten nemen heb je verkopende websiteteksten nodig. In ieder geval voor je home- en dienstenpagina’s. En dat gaat verder dan alleen:

“Wil jij ook een…? Bestel dan…”

Net als in het offline leven: als je de communicatie oppervlakkig houdt zoals in bovenstaande zin, gebeurt er niks. Nada.

 

Op een dieper niveau aanspreken

Het is zaak dat je de oppervlakte verlaat en de bezoeker aanspreekt op een dieper niveau. Alleen dan heb je kans dat dit door het hoofd van de bezoeker gaat:

  • Dat herken ik
  • Dat probleem heb ik ook
  • Die oplossing wil ik ook

 

 

Meer bezoekers aantrekken

Trek meer bezoekers aan en verhoog de kans dat zij klant worden door het laten schrijven van seo-teksten. Bel of mail.